Beadfilter.Info Alle info op het gebied van beadfilters.

Op beadfilter.info proberen we u het begrip beadfilter uit te leggen.

ultrabead beadfilter van sibo

Ultrabead-beadfilter

ultrabead beadfilter types: 40-60-100-140.
Al 10 jaar een begrip in beadfilter filtratie.


Een beadfilter is een gesloten (druk)vat gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

beadfilter Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het vijverwater wordt er door de druk van de vijverpomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het beadfilter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

beadfilter Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.


Model Hoogte x
diameter
Vijver
inhoud
Max.
visbezetting
Voeder
per dag
Volume
beads
UB-40 83 x 48 cm Max. 9,5 m³ 35 kg 350 gr. 50 ltr.
UB-60 100 x 61 cm Max. 38 m³ 100 kg 1000 gr. 120 ltr.
UB-100 110 x 76 cm Max. 57 m³ 135 kg 1350 gr. 170 ltr.
UB-140 120 x 92 cm Max. 95 m³ 200 kg 2000 gr. 255 ltr.


 


beadfilter UltraBead bypass
Een bypass voor Europa's best verkochte beadfilter. Hiermee wordt het gebruik van energiezuinige vijverpompen mogelijk. Dankzij een zeer compact bypass systeem wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledigomzeild en gaat het vijverwater in een rechte lijn direct het beadfilter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 30% minder drukverlies (afhankelijk van het type vijverpomp). Tijdens het spoelen (backwash) gaan de schuifkranen dicht en wordt de 6-wegklep gebruikt. Het bypass systeem is dankzij de schroefkoppelingen zeer eenvoudig te monteren.

Meer informatie over de Ultrabead Beadfilter is te vinden in de handleiding. Klik
hier om de handleiding te downloaden.

Ultra beadfilter kopen? Een ultrabeadfilter koop je natuurlijk bij daru-koi. Altijd een scherpe prijs of een leuke aanbieding. Kijk voor meer informatie op onze online webshop: daru koi ultrabeadfilter.