Beadfilter.Info Alle info op het gebied van beadfilters.

Op beadfilter.info proberen we u het begrip beadfilter uit te leggen.

econobead beadfilter van sibo

Econobead-beadfilter


Het economische antwoord op imitatie beadfilters, van de beadfilter experts!

De EconoBead beadfilters hebben een zeer sterke kwaliteit polypropyleen behuizing en zijn standaard voorzien van: bodemdrain om het vuil van de bodem te verwijderen, 6-wegklep, transparante deksel, beads en een blower. De blower is tevens voorzien van geluiddemper. De EconoBead serie bestaat uit vijf modellen (40-50-60-100-140)voor vijvers van ongeveer 10m³ tot ongeveer 100m³. Dankzij de grote deksel zeer goed toegankelijk voor het vullen met beads en eventueel onderhoud.

Beadfilter
Een beadfilter is een gesloten (druk)vat gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de vijverpomp ( b.v. blue eco vijverpomp) doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het beadfilter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie:
de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de vijverbacterien voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.


EconoBead bypass
Hiermee wordt het gebruik van energiezuinige vijverpompen mogelijk. Dankzij een zeer compact bypass systeem wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledig omzeild en gaat het vijverwater in een rechte lijn direct het beadfilter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 40% minder drukverlies (afhankelijk van het type vijverpomp). Het bypass systeem is dankzij de schroefkoppelingen zeer eenvoudig te monteren.

Econobead kopen?
Een econobead 40-50-60-100-140 (incl.by-pass) koop je natuurlijk bij de beadfilter expert darukoi. Altijd een scherpe prijs of een leuke aanbieding.